1. JANGAN MENINGGALKAN WAKTU MAKAN;
2. JANGAN TIDAK MAKAN MELEBIHI 6 JAM PADA WAKTU KITA JAGA;
3. MAKAN PROTEIN YANG CUKUP;
4. JANGAN MAKAN MELEBIHI 35 GM KARBOHIDRAT SETIAP HARI;
5. JANGAN MAKAN APA-APA JENIS BUAH-BUAHAN, ROTI PASTA, BIJIRIN, SAYURAN BERKANJI, KEKACANG ATAU APA-APA MAKANAN YANG DIPERBUAT DARI TEPUNG DAN GULA KETIKA BERDIET;
6. MINUM SEKURANG-KURANGNYA 2 LITRE AIR KOSONG SETIAP HARI;
7. HINDARI MINUMAN BERKAFEIN SEPERTI KOPI, TEH DAN MINUMAN RINGAN DAN BERGAS;
8. KIRA SETIAP PAKET PEMANIS TIRUAN SEBAGAI 1 GM NET KARBOHIDRAT;
9. APABILA ANDA MAKAN DILUAR, MAKA BERHATI-HATI DENGAN KARBOHIDRAT YANG TERSEMBUNYI. TEPUNG GANDUM, TEPUNG JAGUNG DAN GULA ADALAH INTIPATI DI DALAM KUAH, SOS DAN DRESSINGS
10. JANGAN MEYANGKA SEMUA MAKANAN MEMPUNYAI KARBOHIDRAT YANG RENDAH.
2. JANGAN TIDAK MAKAN MELEBIHI 6 JAM PADA WAKTU KITA JAGA;
3. MAKAN PROTEIN YANG CUKUP;
4. JANGAN MAKAN MELEBIHI 35 GM KARBOHIDRAT SETIAP HARI;
5. JANGAN MAKAN APA-APA JENIS BUAH-BUAHAN, ROTI PASTA, BIJIRIN, SAYURAN BERKANJI, KEKACANG ATAU APA-APA MAKANAN YANG DIPERBUAT DARI TEPUNG DAN GULA KETIKA BERDIET;
6. MINUM SEKURANG-KURANGNYA 2 LITRE AIR KOSONG SETIAP HARI;
7. HINDARI MINUMAN BERKAFEIN SEPERTI KOPI, TEH DAN MINUMAN RINGAN DAN BERGAS;
8. KIRA SETIAP PAKET PEMANIS TIRUAN SEBAGAI 1 GM NET KARBOHIDRAT;
9. APABILA ANDA MAKAN DILUAR, MAKA BERHATI-HATI DENGAN KARBOHIDRAT YANG TERSEMBUNYI. TEPUNG GANDUM, TEPUNG JAGUNG DAN GULA ADALAH INTIPATI DI DALAM KUAH, SOS DAN DRESSINGS
10. JANGAN MEYANGKA SEMUA MAKANAN MEMPUNYAI KARBOHIDRAT YANG RENDAH.
No comments:
Post a Comment